In de WHOIS kun je controleren wie de Registrar is van een domeinnaam. Bij .nl-domeinnamen zie je daar altijd Domeinbalie.nl staan, maar voor andere extensies kun je daar ook RRP-Proxy / Key-Sytems tegen komen.

Wat doet Key-Systems?

Om zoveel mogelijk extensies aan te kunnen bieden, zijn wij partner van Key-Systems. Zij zijn een groothandel voor het registreren van internationale domeinnamen. Om die reden zie je deze naam terug in de WHOIS wanneer je een internationale domeinnaam bij ons registreert of naar ons toeverhuist. Voor al je vragen over domeinnamen blijft Domeinbalie.nl echter het aanspreekpunt.

Mijn huidige provider maakt ook gebruik van Key-Systems

Als je huidige provider ook gebruik maakt van Key-Systems en je wilt je domeinnaam verhuizen naar Domeinbalie.nl dan is er sprake van een interne verhuizing. Om een interne verhuizing goed te laten verlopen, zul je rekening moeten houden met het volgende:

  • Je oude provider dient een eventueel aanwezige verhuislock te verwijderen
  • Je oude provider wordt gevraagd de wegverhuizing goed te keuren.
  • Voor sommige extensies moet de interne authorisatiecode van RRP-Proxy / Key-Systems worden opgegeven. Als dat bij jouw verhuizing het geval is dan zullen we hierover contact met je opnemen.