Het is erg lastig om de waarde van een domeinnaam te bepalen. Er zijn echter wel enkele factoren die hierop van invloed zijn:

  • Extensie: Wereldwijs is .com de meest gebruikte extensie. Daarom is een .com-domeinnaam vaak duurder dan .nl-domeinnaam of andere extensie
  • Lengte: Een korte domeinnaam is vaak duurder dan een lange domeinnaam.
  • Gebruik: Een domeinnaam die actief in gebruik is (bijvoorbeeld omdat er een website op staat of omdat het wordt gebruikt voor de mail), is vaak duurder dan een inactieve domeinnaam.
  • Bruikbaarheid: een domeinnaam die door veel partijen kan worden gebruikt is duurder dan een hele specifieke domeinnaam. Zo is er voor hotels.com of vakantie.com meer interesse dan voor gevlektegeitjes.com 

Het staat iemand echter vrij om zelf te bepalen of de domeinnaam te koop is en zo ja, voor welk bedrag. Bovendien kan een domeinnaam voor iemand ook emotionele waarde hebben. Het bedrag van een domeinnaam hoeft  dus niet marktconform te zijn. 

Als je één van onze experts wilt inschakelen voor de aankoop of verkoop van een domeinnaam, bel ons dan op telefoonnummer 020-4118845 of stuur een mail naar overname@domeinbalie.nl.