Een aankooptraject bestaat meestal uit de volgende fasen: (1) onderzoek, (2) prijsonderhandelingen en (3) overdracht. Hieronder proberen we per onderdeel een indicatie te geven van de tijd die onze experts hier gemiddeld mee bezig zijn. 

  1. Overname-onderzoek. Het duurt gemiddeld 2 à 3 weken voordat het overname-onderzoek door ons is voltooid. Dat wil zeggen dat er dan contact is gelegd met de huidige houder om te achterhalen of deze bereid is zijn/haar domeinnaam te verkopen. 
  2. Prijsonderhandelingen. We zijn gemiddeld 1 à 2 uur bezig met de prijsonderhandelingen van een aankooptraject. De doorlooptijd van de onderhandelingen neemt gemiddeld 1 tot 2 weken in beslag. Dit komt doordat er de nodige tijd verstrijkt tussen de verschillende contactmomenten.
  3. Overdracht. We zijn gemiddeld 1 à 2 uur bezig met het voltooien van de tranactie en daarmee de overdracht van de aangekochte domeinnaam. De doorlooptijd is echter veelal langer, namelijk 1 tot 2 weken. Zo duurt het verhuizen van een .com domeinnaam alleen al bijna een week. Ook het gebruik van een onafhankelijke Escrow service neemt de nodige verwerkingstijd met zich mee.

Bovenstaande tijdsindicatie is een gemiddelde. Mocht er om wat voor reden meer haast geboden zijn bij jouw aankoop, neem dan gerust contact op met één van onze aankoopadviseurs om te bekijken wat er mogelijk is.

Als je één van onze experts wilt inschakelen voor de overname van een domeinnaam, bel ons dan op telefoonnummer 020-4118845 of stuur een mail naar overname@domeinbalie.nl.