De term SSL staat voor Secure Sockets Layer. SSL zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. Voor een SSL verbinding heeft een webserver een SSL certificaat nodig. Zo'n certificaat zorgt voor de encryptie van de verbinding en voor het valideren van de identiteit van een website. 

Hostingpakket bij Domeinbalie.nl? Dan beschik je al over een SSL-certificaat!

Wanneer je een webhostingpakket afneemt bij Domeinbalie.nl wordt er standaard al een BasisSSL geïnstalleerd op de domeinen die je er aan koppelt. Dit kun je controleren door je website te benaderen over het veilige HTTPS (voorbeeld: https://jouwdomeinnaam.nl). Je hoeft hier zelf dus niets voor te doen en hoeft zelf ook niets te installeren.

Het kan echter zo zijn dat je de melding krijgt dat je website 'niet beveiligd' is. Deze melding krijg je te zien wanneer je de HTTP-variant van je website bezoekt en deze niet word doorgezet naar de HTTPS-variant van je website. In onderstaande hulpartikelen is beschreven hoe je dit probleem kunt oplossen:

Uitgebreide validatie

Naast het standaard BasisSSL dat wordt meegeleverd met je webhostingpakket, zijn er ook SSL-certificaten op de markt die een uitgebreidere validatie vereisen, zoals een Organasation Validation SSL (OV SSL) en een Extended Validation (EV SSL). Deze certificaten worden niet standaard meegeleverd in het webhostingpakket, maar dien je zelf aan te vragen en te installeren.

Let op: Voor het aanvragen en installeren van een uitgebreid SSL-certificaat biedt Domeinbalie.nl geen support. Mocht je er niet uitkomen met het installeren van het SSL-certificaat, vraag dan de SSL-certificaat aanbieder of je systeembeheerder om hulp.

1. Aanmaken CSR-bestand

Om een SSL-certificaat aan te vragen dien je eerst een CSR-bestand aan te leveren. Dit CSR-bestand kun je o.a. aanmaken via het cPanel. 

 1. Login op cPanel.
 2. Klik op SSL/TLS → Private Keys (KEY) → Scroll naar beneden tot de Generate a New Key sectie.
 3. Selecteer de key bit-lengte. Minimaal 2048.
 4. Klik op de Generate knop om de nieuwe private key te genereren. Een nieuwe private key wordt aangemaakt en opgeslagen op de server.
 5. Klik op SSL/TLS → Certificate Signing Request (CSR) klik op Generate, view, or delete SSL certificate signing requests.
 6. In de Generate a New Certificate Signing Request sectie, voer de gevraagde gegevens in.
 7. Klik op Generate. De CSR wordt getoond in een venster.

2. Aanvragen SSL-certificaat

Zodra het CSR-bestand is aangemaakt, dien je dit bestand aan te leveren bij een SSL-certificaat aanbieder. Een voorbeeld van zo'n SSL-certificaat aanbieder is Xolphin.

 1. Je kunt daar een account aanmaken en daar een SSL-certificaat aanvragen.
 2. Doorloop vervolgens de stappen en voer het CSR-bestand in dat je eerder hebt aangemaakt. 
 3. Voer de gewenste validatiestappen uit
 4. Zodra alle validatiestappen succesvol zijn voltooid ontvang je per mail het SSL-certificaat

3. Installeren SSL-certificaat

 1. Login op cPanel
 2. Klik op SSL/TLS Manager → Certificates (CRT) → Generate, view, upload or delete SSL certificates
 3. In de Upload a New Certificate sectie, klik op de Browse knop en lokaliseer uw SSL Certificaat bestand: uw_domein_nl.crt óf open het certificaat met een simpele teksteditor (bijvoorbeeld Kladblok) en kopieer alle inhoud inclusief de BEGIN en END tags. Plak het vervolgens in het tekstvak: Paste the crt below
 4. Klik op de Upload knop.
 5. Klik op de Go Back link om terug te keren naar SSL/TLS
 6. Klik SSL/TLS Manager → Setup a SSL certificate to work with your site. Als deze optie niet beschikbaar is heeft de hosting provider deze mogelijk uitgeschakeld.
 7. Vanuit het Domain drop down menu selecteert u het domein dat u wilt gaan beveiligen met het SSL Certificaat. Het systeem zal nu proberen het certificaat en de bijbehorende private key te vinden en te koppelen.
 8. Open het root en intermediate certificaat in een teksteditor, bijvoorbeeld Kladblok (niet Word). Kopieer en plak de gehele inhoud van het root certificaat en intermediate certificaat in de CA Bundle (CABUNDLE) tekstvak. Het moet er zo uitzien:

  -----BEGIN CERTIFICATE-----
  << code rootcertificaat >>
  -----END CERTIFICATE-----
  -----BEGIN CERTIFICATE-----
  << code intermediate certificaat >>
  -----END CERTIFICATE-----

 9. Klik op Install Certificate. Er zou nu een melding moeten verschijnen dat het certificaat succesvol is geïnstalleerd.

Hosting bij een andere partij dan Domeinbalie.nl

Staat je webhostingpakket bij een andere provider? Dan is het aan te raden je SSL-certificaat bij deze provider af te nemen. Ook hier kunnen wij geen support op leveren.