Op een gehackte website zit niemand te wachten. Hoewel het bijna niet volledig te voorkomen is, geven wij je hier een aantal suggesties om hacken te voorkomen.
 
Houd je software up-to-date.
Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versies van de door jou geïnstalleerde software gebruikt. Dit kun je doen door regelmatig te controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor het CMS systeem (bijvoorbeeld WordPress of Joomla), de plug-ins en/of de ‘themes’ die je gebruikt. Veel CMS’en houden mailing lists bij waarop nieuwe releases worden aangekondigd, zo ook WordPress en Joomla. Even aanmelden en je wordt van eventuele updates op de hoogte gesteld. Het is voor websitebeheerders ook interessant om te onderzoeken of er voor plug-ins en themes ook dergelijke mogelijkheden zijn.
 
Gebruik Installatron.
Installatron biedt je de mogelijkheid, voor applicaties die via Installatron zijn geïnstalleerd of in Installatron zijn geïmporteerd, om updates automatisch door te laten voeren. Domeinbalie.nl heeft het gebruik van Installatron mogelijk gemaakt bij alle hostingpakketten.
 
Controleer jouw pc regelmatig op virussen en spyware.
We raden je aan om alle pc’s die gebruikt worden om het hostingpakket of de site bij te werken regelmatig te controleren op virussen en spyware. Hackers proberen bijvoorbeeld regelmatig software op jouw computer te installeren waarmee je toetsaanslagen en muisbewegingen kunnen worden geregistreerd, ook wel een ‘keylogger’ genoemd. Antivirus programma’s zoals Norton, McAfee, AVG of Avast herkennen dergelijke software en verwijderen deze.