Het is belangrijk om regelmatig je Wordpress website te updaten. Hiermee voorkom je dat je wordt gehackt en verminder je de beveleigingsrisico's. Doe je dit niet dan loop je de kans dat je website gehacked wordt en mogelijk offline wordt gehaald. Controleer dus regelmatig op Wordpress updates.  Er zijn drie onderdelen van WordPress die regelmatig geupdate moeten worden, te weten WordPress CMS, plug-ins en het geinstalleerde thema.

Hoe kan ik mijn Wordpress updaten via Installatron?

Je kunt een applicatie handmatig updaten via Installatron. Je kunt dit doen wanneer je automatische updates hebt uitgeschakeld, of wanneer je wilt updaten naar een nieuwe versie. Let erop dat daarbij plugins en thema's problemen kunnen geven.

 1. Log in op het cPanel
 2. Ga naar ‘web applications’. En klik op een van je Wordpress installaties die je wilt updaten.
 3. Klik op de update knop (een rood omcirkelde pijl). Als je meerdere applicaties tegelijk wilt updaten, dan kan dat ook. Vink de betreffende installaties rechts aan en klik vervolgens onder in beeld op 'Update'.
 4. Selecteer onder 'Destination Version' de versie waar je naar wilt updaten.  de aanbevolen versie staat meestal standaard geselecteerd.
 5. Kies of je de plugins en thema's wilt updaten.
 6. Kies of je een backup van de huidige installatie wilt maken. Wij adviseren om dit wel te doen.
 7. Klik op de knop 'Update'.
 8. Er wordt nu een backup gemaakt en de update wordt uitgevoerd. Controleer, als de update klaar is, of de website nog correct werkt.

Hoe stel ik Wordpress updates notificaties in?

Als je niet al te vaak inlogt in WordPress dan is het raadzaam om notificaties in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door in Installatron de notificaties in te schakelen of de WP Updates Notifier plug-in te installeren. 

Hoe installeer ik updates via WordPress?

Als blijkt dat er updates klaar staan om te installeren dan doe je dat op de volgende manier.

 1. Log in op je WordPress installatie: jouwdomein.nl/wp-admin
 2. Voordat je een update instaleert is het aan te raden om een back-up te maken. 
 3. Zodra je bent ingelogd en je hebt een back-up gemaakt dan ga je naar Dashboard - Updates. Als er updates beschikbaar zijn dan klik je op "Updates bijwerken".

Het kan zijn dat er om het FTP wachtwoord gevraagd wordt, mocht dit zo zijn dan voer je deze in en de update zal geinstalleerd worden. Op deze manier is jouw WordPress website altijd up-to-date en zijn de meest recente beveiligingsupdates geinstalleerd.