Wanneer je een wijziging aan jouw DNS instellingen ongedaan wil maken dan kan dit via de CustomerLounge. Log in op jouw account en open het DNS-profiel waarin je een wijziging ongedaan wil maken. Zoek het record dat je terug wil draaien en klik op de Historie inzien knop. 

In het volgende venster kun je alle wijzigingen aan dat specifieke record inzien en terugzetten. In de kolom Op wordt het gewijzigde veld getoond. In de velden Oud en Nieuw staan de waardes van dit veld van voor en na de wijziging. Zodra je op de knop Ongedaan maken van een regel klikt wordt de waarde in de Oud kolom van die regel teruggeplaatst.

Het is ook mogelijk om verwijderde records in te zien en terug te zetten. Druk hiervoor op de knop Recent verwijderde records tonen van de overzichtspagina van het betreffende DNS-profiel. In het dan volgende venster worden de recentelijk verwijderde DNS records getoond. Doormiddel van de knop terugzetten is het mogelijk om een DNS record terug te zetten. Let op: eventuele nieuwe records met dezelfde naam en type worden niet automatisch verwijderd.