Wanneer je een domeinnaam van het ene Domeinbalie.nl klantaccount wilt overdragen naar een ander Domeinbalie.nl klantaccount kan dit gerealiseerd worden door middel van een ‘interne verhuizing'. 

Hoe werkt een interne verhuizing?

Om een domeinnaam intern te verhuizen dien je twee stappen uit te voeren via de CustomerLounge. De eerste is de interne authorisatiecode aanvragen via het oude account. De tweede stap is het overzetten van de domeinnaam in het nieuwe account.

STAP 1: Authorisatiecode aanvragen (oude account)
 • Ga via de CustomerLounge van het latende account naar het tabblad Domeinnamen.
 • Selecteer uit het drop-down menu onder Mijn domeinnamen beheren de domeinnaam die je wilt overdragen.
 • Klik onderaan op de knop Verhuizen.
 • Selecteer de optie Ander Domeinbalie.nl klantaccount.
 • Klik op de knop Authorisatiecode opvragen.
 • Je ontvangt per mail een authorisatiecode. Deze code kun je doorgeven aan de persoon die in beheer is van het account waar de domeinnaam naar moet worden overgezet. Of als je zelf toegang hebt tot het nieuwe account, kun je deze code zelf gebruiken om interne verhuizing in gang te zetten.
STAP 2: Domeinnaam overzetten (nieuwe account)
 • Ga via de CustomerLounge van het nieuwe account naar het tabblad Domeinnamen 
 • Selecteer in het venster Domeinnaam/namen verhuizen de optie Ander Domeinbalie.nl klantaccount. Voer de domeinnaam in en klik op de knop Domeinnamen toevoegen en controleren.
 • Vouw de tab Instellingen open. Selecteer de houder, het administratief contactpersoon, het technisch contactpersoon, het nameserver-profiel en het *DNS-profiel.
 • Voer de authorisatiecode in die is verkregen uit het latende account (Zie STAP1).
 • Klik na het akkoord gaan met de voorwaarden op Aanvragen.
De interne verhuizing wordt nu in gang gezet. In de meeste gevallen is de interne verhuizing gelijk voltooid en is de domeinnaam terug te vinden in het nieuwe Domeinbalie.nl klant-account. 
 
*Bij een interne verhuizing van een domeinnaam verhuist het DNS-profiel niet mee. Lees in dit artikel hoe je een DNS-profiel importeert en exporteert naar een nieuw account.
 

Wat zijn de kosten van een interne verhuizing?

Voor een interne verhuizing worden geen kosten in rekening gebracht. Je neemt alleen de jaarlijkse registratiekosten over van de vorige eigenaar over. Bij de eerstvolgende verlenging ontvang je dus pas een factuur.

Hoe voorkom ik dat mijn website offline gaat tijdens een interne verhuizing?

Staat er een website gekoppeld aan je domeinnaam? Houd er dan rekening mee dat bij het verhuizen van je domeinnaam de DNS-gegevens niet worden meeverhuisd! Zorg er dus van te voren voor dat de DNS-gegevens al vast klaar staan in het nieuwe account. Tijdens de interne verhuizing van je domein, kun je je domeinnaam koppelen aan het aangemaakte DNS-profiel:

Hoe verhuis ik mijn webhostingpakket naar een ander Domeinbalie.nl account?

Mocht je aan de domeinnaam ook een webhostingpakket hebben gekoppeld, dan zal deze handmatig moeten worden overgedragen. Neem hiervoor contact op met onze Supportafdeling via service@domeinbalie.nl of door te bellen naar 020 4118845.