Wat is DNSsec?

DNSsec is een uitbreiding van het DNS protocol die een cryptografische beveiliging toevoegd. DNSsec voegt een digitale handtekening toe aan DNS informatie die door clients (die DNSsec ondersteunen) kan worden gevalideerd.

DNSsec beschermt tegen aanvallen waarbij DNS informatie wordt vervalst. Dergelijke aanvallen kunnen bijvoorbeeld verkeer dat bestemd is voor een bepaalde website omleiden naar een webserver waar een valse website op staat die kan worden gebruikt om informatie te stelen. DNSsec helpt dus om het internet betrouwbaarder te maken en beschermt hiermee consumenten en ondernemers.

DNSsec bij Domeinbalie.nl

DNSsec is in principe transparant voor de gebruiker. Zolang je gebruik maakt van de nameservers van Domeinbalie.nl hoef je niks aan jouw DNSsec instellingen te wijzigen. Domeinbalie.nl zorgt er dan voor dat je domeinnaam (op termijn) automatisch wordt ondertekend.

Indien je van jouw eigen nameservers gebruik maakt is het mogelijk om zelf DNSsec keys te beheren voor je domeinnaam. Dit doe je op de beheerpagina van de betreffende domeinnaam onder DNSsec.