Hoe maak ik mijn WordPress website sneller? | Domeinbalie.nl

Hoe maak ik mijn WordPress website sneller?

Onze klanten maken steeds vaker gebruik van WordPress. Hoewel al onze servers genoeg capiciteit hebben om een WordPress website goed en snel weer te geven, is het raadzaam om zelf ook een aantal maatregelen te nemen. Een WordPress website die snel laadt is namelijk niet alleen aangenaam voor de bezoeker van je website, maar Google weegt dit ook mee in haar zoekmachine resultaten.

Hieronder vind je enkele tips om de snelheid van je WordPress website vast te kunnen stellen en te verbeteren:

1. Meet de snelheid van je WordPress website

Om de snelheid van je website te meten heeft Google een handige tool online gezet: Google pagespeed. Met deze tool kun je inzien hoe snel jouw WordPress website geladen wordt en wat de punten zijn welke het laden van je site vertragen. 

2. Verwijder ongebruikte of overbodige plug-ins

Bekijk eens welke plugins je allemaal hebt geinstalleerd. De plugins die je hebt geinstalleerd maar niet gebruikt, kun je het beste meteen verwijderen. Deze plugins worden ondanks dat je ze niet gebruikt wel geladen wat de laadtijd vertraagt.

3. Zorg ervoor dat je website wordt gecached

Aangezien jouw website niet ieder uur zal veranderen is het veel beter om de website te cachen. Hierbij zal iedere pagina bewaard worden in het cache geheugen van de server. Zodra je website opnieuw wordt opgevraagd zal deze kopie getoond worden vanuit de cache, waardoor deze sneller laadt. We behandelen twee gratis apps die het cachen van je website mogelijk maken, te weten: wp super cache en w3 total cache plugin.

WP Super Cache

WP Super Cache biedt minder functies dan W3 Total Cache Plugin, maar is wel eenvoudiger in gebruik.

  • Als je bent ingelogd in het dashboard van jouw WordPress installatie dan klik je op Plugins en daarna op nieuwe plugin. Rechtsboven zie je het zoekveld waar je WP Super Cache invoert
  • Klik op de installeer knop om de plug-in te installeren
  • Open de instellingen van WP Super Cache
  • Schakel caching in en klik op de knop ‘Update status’.
  • Sla de wijzigingen op

 

W3 Total Cache plugin (voor gevorderde gebruikers)

Er is een speciale Plugin beschikbaar die je helpt om de caching van je website in te regelen, namelijk de W3 Total Cache plugin. Je kunt deze plugin gratis downloaden. Hieronder staat beschreven hoe je de plugin kunt installeren en instellen:

  • Als je bent ingelogd in het dashboard van jouw WordPress installatie dan klik je op Plugins en daarna op nieuwe plugin. Rechtsboven zie je het zoekveld waar je invoert W3 Total Cache.

  • Als je W3 Total Cache plugin hebt geinstalleerd ga je deze instellen. Om de W3 Total Cache plugin in te stellen klik je bij Plugins op de knop bewerken bij de plugin W3 Total Cache.
  • In het onderstaande veld kun je de plugin helemaal naar jouw wens instellen. Als je wilt dat de gehele WordPress website zal worden gecached dan vink je Toggle all caching types on or off aan.