Veelgestelde vragen | Domeinbalie.nl

Hoe maak ik mijn WordPress website sneller?

Onze klanten maken steeds vaker gebruik van WordPress. Hoewel al onze servers genoeg capiciteit hebben om een WordPress website goed en snel weer te geven, is het raadzaam om zelf ook een aantal maatregelen te nemen. Een WordPress website die snel laadt is namelijk niet alleen aangenaam voor de bezoeker van je website, maar Google weegt dit ook mee in haar zoekmachine resultaten.

Hieronder vind je enkele tips om de snelheid van je WordPress website te kunnen vaststellen en verbeteren.

Hoe meet je de snelheid van je website?
Om de snelheid van je website te meten heeft Google een handige tool online gezet: Google pagespeed. Met deze tool kun je inzien hoe snel jouw WordPress website geladen wordt en wat de punten zijn welke het laden van je site vertragen. 

Verwijder ongebruikte plugins
Bekijk eens welke plugins je allemaal hebt geinstalleerd. De plugins die je hebt geinstalleerd maar niet gebruikt, kun je het beste meteen verwijderen. Deze plugins worden ondanks dat je ze niet gebruikt wel geladen wat de laadtijd vertraagt.

Zorg ervoor dat je website wordt gecached
Aangezien jouw website niet ieder uur zal veranderen is het veel beter om de website te cachen. Hierbij zal iedere pagina bewaard worden in het cache geheugen van de server. Zodra je website opnieuw wordt opgevraagd zal deze getoond worden vanuit de cache, waardoor deze sneller laadt.

W3 Total Cache plugin
Er is een speciale Plugin beschikbaar die je helpt om de caching van je website in te regelen, namelijk de W3 Total Cache plugin. Je kunt deze plugin gratis  downloaden. Hieronder staat beschreven hoe je de plugin kunt installeren en instellen:

  • Als je bent ingelogd in het dashboard van jouw WordPress installatie dan klik je op Plugins en daarna op nieuwe plugin. Rechtsboven zie je het zoekveld waar je invoert W3 Total Cache.

  • Als je W3 Total Cache plugin hebt geinstalleerd ga je deze instellen. Om de W3 Total Cache plugin in te stellen klik je bij Plugins op de knop bewerken bij de plugin W3 Total Cache.
  • In het onderstaande veld kun je de plugin helemaal naar jouw wens instellen. Als je wilt dat de gehele WordPress website zal worden gecached dan vink je Toggle all caching types on or off aan.